Geen Elluf Elluf in 2020
11 september 2020

Geen Elluf Elluf in 2020

Persbericht

In goed overleg met alle betrokken partijen, waaronder de gemeente Eindhoven, heeft de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval (SFEC) besloten dat de officiële opening van het nieuwe carnavalsjaar zoals dat traditiegetrouw op 11 november gevierd wordt (beter bekend als Elluf Elluf) dit jaar niet plaats vindt.

Deze beslissing volgt op de annulering van prinsenwisselingen door Lampegatse verenigingen en de Klets!-avond. Deze is inmiddels verplaatst naar 27 november 2021.

Met het besluit volgt de SFEC de geldende maatregelen en adviezen van het kabinet ter bestrijding van het coronavirus en de verspreiding daarvan. Tevens toont de SFEC zich hiermee solidair met de carnavalsverenigingen in Lampegat.

De SFEC betreurt het besluit in hoge mate. Gezondheid staat echter voorop. Het vieren van Elluf Elluf, zoals men in Lampegat gewend is, zou mogelijk een inbreuk zijn op de volksgezondheid. Naleving van de maatregelen en de adviezen vergroot bovendien de kans op een mooi carnavalsfeest in 2021! Laten we daar met z’n allen een kaarsje voor branden.

Tijdens de officiële opening van het carnavalsjaar wordt traditioneel het motto voor het komende carnavalsjaar bekendgemaakt.

Omdat de SFEC nog altijd hoopt op een daverende carnaval in Lampegat in 2021 nodigt zij bij deze alle Lampegatters en Lampegatterinnekes uit om een motto in te sturen voor het komende carnavalsjaar naar info@lampegatdegekste.

Blijf allemaal gezond!

 

Namens de SFEC

Ivo Soetens

Voorzitter

Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws over Lampegat de gekste

aanmelden