Een
8 oktober 2021

Een "exit Corona?" woordje van de voorzitter SFEC

Lieve Lampegatters en Lampegatterinnekes,

Corona lijkt op zijn retour, het leven gaat gelukkig steeds meer zijn gewone gang. Dat is goed nieuws voor ons carnavalsvierders, met het oog op het voorseizoen en het feest in 2022. Voor ons als federatiebestuur biedt de terugkeer naar normaal de mogelijkheid om besluiten te nemen en die met jullie te delen. Tot voor kort bleef het vooral bij plannen maken, die nog voor besluitvorming en uitvoering werden ingehaald door de overheidsmaatregelen. Het sein staat nu vooralsnog op groen.

Wij hebben niet stil gezeten. De agenda van het voorseizoen loopt aardig vol. Als bestuur kijken wij er naar uit om samen met jullie te zijn en samen weer te genieten van wat ons zo lief is. Meer dan ooit doen wij een beroep op jullie om elkaar te bezoeken. Samen maken we er een fantastisch voorseizoen van!

Voor carnaval in 2022 gaan wij uit van een ‘normale’ carnaval. We sluiten niet uit dat er ook over 4,5 maand nog maatregelen gelden maar wij zijn een stuk positiever gestemd dan een jaar geleden. De Federatie bereidt zich in elk geval volop voor op alle dagen feest eind februari. Gezien het enthousiasme van alle organisaties en vrijwilligers hebben wij alle vertrouwen in een super carnaval! Ons streven is om met carnaval in 2022 het verloren feest van dit jaar dubbel en dwars in te halen!

We kennen ook uitdagingen. Iedereen zal inmiddels wel weten dat vanwege de effecten van corona Accor Hotels (Pullman Hotel Eindhoven Cocagne) afziet van de tent achter het hotel. Dit betekent onder andere dat Omroep Brabant moet uitwijken met de uitzending van Drie Uurkes Vurraf. Wij staan erop dat het programma in Lampegat blijft en zijn druk doende met het zoeken naar een alternatieve locatie. Ook de uitzending van de optocht willen wij behouden voor Lampegat.

Het terugtrekken van Cocagne heeft mogelijk ook gevolgen voor het onderkomen van onze Zeer Dorstlustige Hoogheid en andere carnavalsactiviteiten in het hotel. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we passende oplossingen vinden. Zodra hier meer duidelijkheid over is, zullen wij dat laten weten.   

Dan Elluf Elluf. De traditionele opening van het carnavalsseizoen wordt grootser dan ooit. Lampegat is op 11 november van harte welkom in de Effenaar.  De carnavalsverenigingen zijn ook aanwezig. Een keur aan artiesten passeert de revue. Tegelijkertijd zal het feest worden gevierd op de bekende plekken in het centrum van de stad: Stratumseind en Wilhelminaplein. Voor ieder wat wils dus. De commissie Elluf Elluf 2021 zet momenteel de spreekwoordelijke puntjes op de i. Wij gaan er vanuit dat elke Lampegatter en Lampegatterin Elluf Elluf noteert in zijn of haar agenda. Wij hopen over een maandje samen met jullie te proosten op het begin van een normaal maar uitbundig carnavalsseizoen!

Tot slot. De nieuwsbrief is hét platform voor Lampegat om informatie te delen. Heb jij interessante info voor ons allemaal , aarzel dan niet en mail naar nieuwsbrief@lampegatdegekste.nl of secretaris-sfec@lampegatdegekste.nl.

Vanuit de SFEC en namens het bestuur,
Salaai!

 Ivo Soetens, voorzitter

Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws over Lampegat de gekste

aanmelden