Nieuws: Van het sFEC-bestuur
23 februari 2022

Nieuws: Van het sFEC-bestuur

Lieve Lampegatters en Lampegatterinnekes,

Carnaval 2022 staat voor de deur.

Terwijl heel Lampegat er tot voor kort rekening mee hield dat carnaval weer thuis in besloten kring plaats zou moeten vinden, mogen we ons allemaal toch opmaken voor een carnaval SAMEN. Dat gevoel is nu al heerlijk!

De Stichting Federatie Eindhovens Carnaval (SFEC) heeft zich direct nadat de zon haar eerste zonnestralen door de wolken duwde maximaal ingezet om carnaval 2022 een waardig feest te laten zijn waarbij ook rekening wordt gehouden met de huidige omstandigheden. Veiligheid en spreiding is daarbij het uitgangspunt geweest. Corona is op haar retour maar daarmee nog niet verdwenen.

De SFEC is blij dat zij er samen met de gemeente en horeca Eindhoven in is geslaagd om het centrum van de stad om te toveren tot een plek waar carnaval gevierd kan worden. De SFEC is gepast trots op het realiseren van drie tenten om de verwachte drukte te verspreiden en is blij dat de horeca als gebruikelijk open mag zijn. De verenigingen in Lampegat hebben ook de schouders onder leuke programma's gezet en in het centrum van de stad worden vele carnavaleske initiatieven uitgerold. De SFEC heeft alle vertrouwen in een uitbundig én gepast en episch carnaval. We kijken er naar uit en komen elkaar tegen.

Eerder is al gedeeld dat er dit jaar geen federatieve activiteiten zullen zijn. Dat is jammer maar zoals het is. Volgend jaar hopen we weer te mogen genieten van die prachtige Lampegatse optocht en nog mooiere Stadsprins (ook als dit een vrouw zou zijn zou hier Stadsprins staan). Volgend jaar zullen d'n Urste Burger (Henri), de Assessor (Frank), de Veldwachter (Mathy), de Hoftapper (Bart), Chef Protocol (Danny) en natuurlijk onze prachtige Tamara weer stralen onder het genot van de muziek van de Stadshofkapel de Eendracht. Dit jaar zal het meer ingetogen zijn. We zullen er samen het mooiste feest van maken!

Wat rest is een kleine verduidelijking. De SFEC merkt dat er onduidelijkheid bestaat over de rol van d'n Urste Burger. D''n Urste Burger van Ouw Einthoven is geen vervanging van dé ZDH maar zal slechts de scepter en de ambsketting bewaren én bewaken. Enkel als er nood aan de man is zal D'n Urste Burger van dienst zijn.

De SFEC wenst iedereen een fantastische carnaval in Lampegat.

Vier carnaval verstandig en pas goed op elkaar!

Namens de SFEC

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuws over Lampegat de gekste

aanmelden